Информацията, която не откривате в новия сайт може да намерите на http://arhiv.krumovgrad.bg. Благодарим ви за разбирането.

Ученици от Крумовград се завърнаха от участие в Шестото екоучилище на Българския младежки воден парламент / БМВП /

Ученици от Крумовград се завърнаха от участие в Шестото екоучилище на Българския младежки воден парламент / БМВП /

       От 1 до 5 август ученици от 12 населени места в страната, сред които представители на ЦПЛР-ОДК – Крумовград, както и представители на френския Младежки воден парламент към Агенцията по водите „Артоа-Пикарди”, се включиха в мониторингови дейности и „фотолов” по Северното Черноморие.

         Шестото екоучилище „Северно Черноморско крайбрежие“ - 2017 г. на Младежкия воден парламент бе открито в Дирекцията на Природен парк „Златни пясъци“. По време на екоучилището участниците посетиха Шабленско, Дуранкулашко и Езерецко езеро в района на Тюленово, Яйлата, залива Болата, ЗМ Калиакра и още много природни и исторически места из северното черноморие.

         Екоучилището бе осъществено с финансовата подкрепа на Министерството на околната среда и водите, и с организационната помощ на Басейновите дирекции „Черноморски район“ и „Западнобеломорски район“, а участието на крумовградските младежи бе финансирано от кмета на общината Себихан Мехмед.

         Българският Младежки воден парламент е създаден през 2011 г. Той е част от Европейския и Световен младежки воден парламент. Младежите, членуващи в него си сътрудничат с френските и белгийските си партньори в областта на опазване на водите и споделянето на добри практики за устойчиво управление на водните ресурси.

P1130508DSC 0189 1

Тагове: Съобщения

  • Публикувана на 07 Август 2017
  • Посещения: 155

Намерете ни във Facebook

 

За връзка с общината

Logo Footer

гр. Крумовград п.к. 6900,
пл. България №5
minkrum@abv.bg

тел: 03641 / 71 13, 75 22
факс: 03641 / 70 24
Работно време: 8.00 - 17.00

Къде се намираме: