Информацията, която не откривате в новия сайт може да намерите на http://arhiv.krumovgrad.bg. Благодарим ви за разбирането.

Празнични прояви в Крумовград

          От Лазаровден започнаха празничните прояви в Крумовград

          В навечерието на пролетните празници Цветница и Великден, самодейците от Крумовград и гости от различни краища на  страната пяха, танцува и извиха пъстро хоро на „мегдана”. Домакини на  проявата „Китка и приятели”  бяха танцов клуб „Китка”, които за  пореден път празнуват като именници на Цветница.

          Поздрав към всички участници и гости отправи кметът на общината Себихан Мехмед, с чието съдействие и финансова подкрепа се реализира празникът.

          Особено настроение в празничния  ден придаваха голямо великденско яйце и  пъстра шатра с празнични аксесоари и вкусотии, предназначени за Великденски благотворителен базар.

          Базарът, в подкрепа на второто издание на Националната кампания „Великден за всеки“- „Дари празник на баба и дядо” под патронажа на омбудсмана Мая Манолова, бе организиран от община Крумовград с помощта на  Общинската организация на БЧК, НЧ „Христо Ботев 1914”, СУ „В.Левски”, Център за подкрепа на личностното развитие-ОДК, Пенсионерско дружество, Комплекс за социални услуги, Дом за стари хора и детските градини в Крумовград.

          Много граждани и гости посетиха базара и подкрепиха инициативата, чиято цел  е да бъдат подпомогнати възрастните  хора, с пенсия, която надвишава с малко минималния праг от 314 лв. и няма да получат надбавката  от 40 лв., отпусната от правителството за  празника.

           Събраните парични средства от разпродажбата ще бъдат  преведени по сметката на кампанията. Ваучерите за храна, всеки от които на стойност по 20 лв. ще бъдат раздадени на пенсионери от община Крумовград, които попадат в поименни списъци, предоставени от НОИ.

          Празничните Великденски прояви ще продължат  в 10.30 ч. на 13 април – Велики четвъртък, когато деца  и възрастни ще боядисват и шарят яйца в Пенсионерския клуб, а след като ги подредят на изложба ще ги дарят на социалните домове в града.

Тагове: Новини

  • Публикувана на 09 Април 2017
  • Посещения: 325

Намерете ни във Facebook

 

За връзка с общината

Logo Footer

гр. Крумовград п.к. 6900,
пл. България №5
minkrum@abv.bg

тел: 03641 / 71 13, 75 22
факс: 03641 / 70 24
Работно време: 8.00 - 17.00

Къде се намираме: