Информацията, която не откривате в новия сайт може да намерите на https://arhiv.krumovgrad.bg. Благодарим ви за разбирането.

ПРОЛЕТНО ПОЧИСТВАНЕ НА ОБЩИНА КРУМОВГРАД

С идването на пролетта, дойде и времето за традиционното пролетно почистване.  През месец март Общинска администрация – Крумовград започна с почистването на основни пътища, бреговете на река Крумовица и други образувани нерегламентирани замърсявания в околностите на града.

Продължаваме с инициативата като призоваваме жителите на Общината да се включат в почистването на междублокови пространства, зони за разходка и почивка, паркинги и други места свързани с нашето ежедневие. Кампанията ще продължи до 22 април 2024г. – Международният ден на Земята.

 

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

От всички нас зависи дали ще живеем и работим в една по-чиста и по-приветлива среда. Апела ни е, всеки от нас да покаже своята ангажираност в поддържането на нашия град и нашата община чисти и красиви. Това е наша споделена отговорност!
           Призоваваме Ви, събраните битови отпадъци да се поставят в наличните съдове за отпадъци, а всички останали до тях. Автомобилите на общинска администрация – Крумовград ще ги извозят своевременно.
          

В рамките на пролетното почистване Община Крумовград организира за гражданите кампания за безвъзмездно предаване на опасни отпадъци от домакинствата, чрез Мобилен събирателен пункт. Инициативата ще се проведе на 16.04.2024 г. (вторник), като мобилния пункт ще бъде позициониран в Новоизградения общински пазар в часовия диапазон от 10:00 до 18:30 часа.

Основните видове опасни отпадъци, които ще се приемат на пункта са:
·      Домакински препарати и химикали (почистващи препарати, дезинфектанти, белина, препарати за растителна защита и борба с вредители, киселини, основи, реактиви);
·      Фармацевтични продукти (лекарства с изтекъл срок на годност);
·      Опаковки, съдържащи остатъци от опасни вещества или замърсени с опасни вещества;
·      Луминесцентни лампи;
·      Лакове и бояджийски материали (бои, лакове, разтворители, лепила, разредители за боя).

 Без име1

 

Ако на опаковките има един от тези СИМВОЛИ ЗА ОПАСНОСТ, след употреба, отделете опаковките, заедно с остатъка от продукта и предайте отпадъците за обезвреждане.

Нека заедно да почистим нашия град като добри стопани и с грижата си да покажем, че можем да бъдем отговорни и направим Крумовград нашето по-чисто място за живеене!

Тагове: Съобщения

  • Публикувана на 08 Април 2024
  • Посещения: 279

Намерете ни във Facebook

 

За връзка с община Крумовград

Logo Footer

гр. Крумовград п.к. 6900,
пл. България №5
ЕИК: 000235913
За връзка с община Крумовград

minkrum@krumovgrad.bg

тел: 03641 / 20 10, 20 11, Вътрешен 163
факс: 03641 / 70 24
Работно време: 8.00 - 17.00
Дежурни по ОСС в Община Крумовград: 03641 / 20-00,
мобилен: 0886073399

 

Къде се намираме:

kg map