Информацията, която не откривате в новия сайт може да намерите на https://arhiv.krumovgrad.bg. Благодарим ви за разбирането.

В Крумовград се проведе мероприятие, включено в националното шахматно турне „Асеневци“

Под патронажа на кмета на община Крумовград г-жа Себихан Мехмед, в Крумовград се проведе мероприятие, включено в националното шахматно турне „Асеневци“.

Водещи на националното шахматно турне бяха Даян Нинов – многократен шампион на България, национален състезател и професионален треньор по шахмат и председател на комисията по детско – юношески шахмат в България и Доника Шивачева - многократен шампион на България, национален състезател и активен треньор по шахмат.

Целта на мероприятието бе да се популяризира шахмата сред подрастващите, тъй като тази игра възпитава добродетели като отговорност, концентрация, решителност и спомага за изграждането на характера.

По изготвена програма на националното шахматно турне „Асеневци“ протече мероприятието. Участие в него взеха всички ученици от група „Шахмат“ към ЦПЛР – ОДК гр. Крумовград и десетки деца, които не са запознати с правилата на играта и не умеят да играят шахмат.

Децата бяха запознати с правилата на играта, проведоха се групови игри и упражнения за бързина, концентрация, креативност и индивидуални игри с въпроси и награди.

Всички участници получиха награди и ваучери за безплатно едномесечно онлайн обучение, осигурени от кмета на община Крумовград.

 

Тагове: Съобщения

  • Публикувана на 13 Юни 2022
  • Посещения: 501

Намерете ни във Facebook

 

За връзка с община Крумовград

Logo Footer

гр. Крумовград п.к. 6900,
пл. България №5
ЕИК: 000235913
За връзка с община Крумовград

minkrum@krumovgrad.bg

тел: 03641 / 20 10, 20 11, Вътрешен 163
факс: 03641 / 70 24
Работно време: 8.00 - 17.00
Дежурни по ОСС в Община Крумовград: 03641 / 20-00,
мобилен: 0886073399

 

Къде се намираме:

kg map