Информацията, която не откривате в новия сайт може да намерите на https://arhiv.krumovgrad.bg. Благодарим ви за разбирането.

Коледен базар и запалване светлините на елхата в Крумовград

Грейнаха светлините на елхата и в Крумовград

 

                 Елхата на площада в Крумовград засия в красива коледна премяна.

                 За магията на коледния дух допринесоха веселите танци и игри на децата с трудолюбивите джуджета и миньоните Боб и Стюарт.

                 С много емоции и радостно вълнение бе изпълнена и празничната програма от децата, участници в групите към ЦПЛР-ОДК.

                  Кметът на общината Себихан Мехмед поздрави деца и възрастни с предстоящите празници и пожела здраве, топлина и благоденствие да царят във всеки дом. А Дядо Коледа зарадва с пристигането си малките жители на родопския град и пожела всяко дете да получи най-хубавите мечтани подаръци.

                  Белобрадият старец  и децата отброиха последните мигове преди елхата да грейне в ослепителна коледна премяна.

                  Тържеството по запалване светлините на коледната елха бе предшествано от традиционния коледен благотворителен базар, организиран от Община Крумовград и общинската организация на БЧК.

                  Тази година средствата от базара са предназначени за подпомагане на деца, ученици и студенти от общината, чиито  родители са починали.

                  В благотворителната инициатива с огромен ентусиазъм се включиха деца, ученици и персонала от детските и учебните заведения на територията на общината, от Общински детски комплекс, Комплекса за социални услуги, от Народно читалище „Хр.Ботев 1914“, членовете от Пенсионерско дружество, от персонала и потребителите от Дома за стари хора, от Дирекция „Социално подпомагане“, служители от фирмите „Дънди Прешъс Металс“ ЕАД, „Теклас-България ЕАД“, „PEPKO“, от  Държавно горско стопанство, еднолични търговци от града, много жители от общината.

                 Благотворителната кауза за пореден път обедини хората от малкия южен град, които с дарените ръчно изработени предмети и парични средства, доказаха че за добротата и съпричастността няма възраст.

                 Събраните от вчерашния благотворителен коледен  базар в Крумовград средства са 9 601.92 лв. Със  сумата от 400 евро в кампанията се включиха семейство, наши съграждани от Германия.

                  Организаторите на инициативата изказват своята огромна благодарност към  хората с големи сърца от общината и пожелават здраве и споделени празници на всички!

smart

smart

С джуджета

smart

СВ.ЕЛХА

Тагове: Съобщения

  • Публикувана на 10 Декември 2021
  • Посещения: 612

Намерете ни във Facebook

 

За връзка с община Крумовград

Logo Footer

гр. Крумовград п.к. 6900,
пл. България №5
ЕИК: 000235913
За връзка с община Крумовград

minkrum@krumovgrad.bg

тел: 03641 / 20 10, 20 11, Вътрешен 163
факс: 03641 / 70 24
Работно време: 8.00 - 17.00
Дежурни по ОСС в Община Крумовград: 03641 / 20-00,
мобилен: 0886073399

 

Къде се намираме:

kg map