Информацията, която не откривате в новия сайт може да намерите на https://arhiv.krumovgrad.bg. Благодарим ви за разбирането.

Общинска администрация Крумовград предприе действия по въвеждане на система за разделно събиране на битови отпадъци (пластмаси и хартия)

ПРИЗИВ

 

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА КРУМОВГРАД,

Общинска администрация Крумовград предприе действия по въвеждане на система за разделно събиране на битови отпадъци (пластмаси и хартия), и Ви призовава за отговорно разделно събиране у дома, в училище и на работното място, както и за правилното им изхвърляне в двуцветните контейнери.

     Основен участник в процеса на разделно събиране сме ние хората, масовите потребители на опаковани стоки. Ето защо, трябва да променим начина, по който до сега сме си изхвърляли боклука и да положим усилия за въвеждането на постоянен навик за разделянето на отпадъците у дома и на работното място. Съзнаваме, че създаването на навик изисква време, но е важно да знаем, че отговорното и разделно събиране е една малка стъпка към опазване на природата.

Общинска администрация Крумовград полага непрекъснати усилия за осигуряване и поддържане чистотата на населените места и териториите за обществено ползване. Служителите от местна дейност „Чистота“ са пряко ангажирани с дейностите по сметосъбиране, извозване на отпадъците до Регионално депо в гр. Кърджали, почистване на нерегламентирани сметища и почистване на териториите за обществено ползване. Всичко това е свързано с разходването на постоянен финансов ресурс, който се осигурява от такса „Битови отпадъци“ на всеки един от нас. Разходите за обезпечаване на дейностите по управление на отпадъците непрекъснато нарастват, поради което общинска администрация цели да намали общия обем битови отпадъци от всяко домакинство и обществен обект, чрез въвеждане на разделно събиране, което от своя страна ще осигури и суровини за производството на нови продукти.

Затова Ви призоваваме, ако до сега не сте си изхвърляли разделно отпадъците, започнете да го правите. Сгъвайте кашоните и смачквайте пластмасовите бутилки, преди да ги изхвърлите в съответния контейнер. При възможност компостирайте биоотпадъците си и прилагайте готовия продукт като тор за обогатяване на почвата. Правете всичко, което допринася за опазване на околната среда и намалява количеството на боклука. Така малките ежедневни усилия, които полагаме, ще имат пряк ефект върху заобикалящата ни среда.

Убедени сме, че обединяването на усилията на Общинска администрация, бизнес и общественост ще допринесат за екологосъобразното и добро управление на разделно събраните отпадъци на територията на община Крумовград.

 

от Общинска администрация Крумовград

ПРИКАЧЕНИ ДОКУМЕНТИ
ФайлРазмер на файла:Създаден
Свали този файл (призив контейнери.docx)призив контейнери.docx207 КБ09.07.2021г.

Тагове: Съобщения

  • Публикувана на 09 Юли 2021
  • Посещения: 482

Намерете ни във Facebook

 

За връзка с община Крумовград

Logo Footer

гр. Крумовград п.к. 6900,
пл. България №5
ЕИК: 000235913
За връзка с община Крумовград

minkrum@krumovgrad.bg

тел: 03641 / 20 10, 20 11, Вътрешен 163
факс: 03641 / 70 24
Работно време: 8.00 - 17.00
Дежурни по ОСС в Община Крумовград: 03641 / 20-00,
мобилен: 0886073399

 

Къде се намираме:

kg map