Информацията, която не откривате в новия сайт може да намерите на https://arhiv.krumovgrad.bg. Благодарим ви за разбирането.

Община Крумовград набира заявления за ползване на услугата „Обществена трапезария“

 

Община Крумовград набира заявления за ползване на услугата „Обществена трапезария“

 

            На 22.12.2020 г. с подписване на договор за финансиране № РД04-207, Община Крумовград започна да изпълнява проект „Обществена трапезария в община Крумовград“, финансиран чрез Фонд „Социална закрила“ по Целева програма „Обществени трапезарии“ за 2021 година.

        Социалната услуга ще се предоставя всеки работен ден от 04.01.2021 г. до 31.12.2021 г. и включва безплатно предоставяне на храна за обяд – супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично и десерт.

       Бенефициенти по проекта могат да бъдат лица от следните целеви групи:

  • Лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от ППЗСП;
  • Лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях;
  • Самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии /пенсии за осигурителен стаж и възраст; пенсии за инвалидност; наследствени пенсии; пенсии, несвързани с трудова дейност/;
  • Скитащи и бездомни деца и лица;
  • Лица от уязвими групи – граждани на трети страни, по смисъла на § 1, т. 17 от допълнителните разпоредби от Закона за убежището и бежанците.
  • Лица, изпаднали в тежка ситуация, в следствие на епидемичната обстановка – поставени под карантина, лица завърнали се от други държави, останали без работа и без доход.

Потребителите на услугата могат да бъдат лица от следните населените места в община Крумовград: с. Бук, с. Голяма Чинка, с. Гривка, с. Зиморница, с. Кандилка, с. Лещарка, с. Малка Чинка, с. Метлика, с. Пашинци, с. Раличево, с. Тополка, с. Рибино, с. Самовила и с. Токачка.

В тази връзка Община Крумовград набира кандидат-потребители на услугата „Обществена трапезария“. Кандидатстването за ползване на услугата става чрез подаване на „заявление –декларация“ по образец до кмета на община Крумовград.

Лицата, попадащи в посочените целеви групи и населени места и желаещи да бъдат включени в проектните дейности, следва да подадат „заявление-декларация“ в пл. „България“ №16, ет.1 или ул. Трети март №3, ет.1, общинска Администрация-Крумовград не по-късно от 31.12.2020 г. Всеки кандидат, задължително в заявлението посочва актуален телефонен номер за обратна връзка. В населените места могат да се подават и чрез кметовете на кметства и кметски наместници.

Крайният подбор ще се извърши от комисия, назначена от кмета на община Крумовград. Лицата, които не са включени в първоначалния списък като основни потребители ще бъдат включени в списък на резерви. Одобрените кандидати ще бъдат уведомени на посочения от тях телефон за връзка.

Заявление-декларация за участие може да се изтегли от docxтук

За допълнителна информация: тел. 03641/ 20-12.

Тагове: Съобщения

  • Публикувана на 23 Декември 2020
  • Посещения: 871

Намерете ни във Facebook

 

За връзка с община Крумовград

Logo Footer

гр. Крумовград п.к. 6900,
пл. България №5
ЕИК: 000235913
За връзка с община Крумовград

minkrum@krumovgrad.bg

тел: 03641 / 20 10, 20 11, Вътрешен 163
факс: 03641 / 70 24
Работно време: 8.00 - 17.00
Дежурни по ОСС в Община Крумовград: 03641 / 20-00,
мобилен: 0886073399

 

Къде се намираме:

kg map