Информацията, която не откривате в новия сайт може да намерите на https://arhiv.krumovgrad.bg. Благодарим ви за разбирането.

Пролетни празници и инициативи в Крумовград

Празниците в делника са незабравими, особено когато са  осъществени и подарени с любов.

Тази идея бе водеща за организаторите на пролетните прояви от община Крумовград, безрезервно подкрепяна от кмета на общината  Себихан Мехмед.

Седмицата от Цветница до Великден е наситена с много прояви и инициативи.

Тези дни в Крумовград акустира  единствения в Европа пътуващ детски фестивал „Като звездите“ за деца от ЦНСТ, ЦОП, приемни семейства, за всички деца които обичат да пеят и танцуват, да получават подаръци, да зареждат с емоции. Фестивалът не бе с конкурсен характер. Той е под патронажа на Вицепрезидента на Р.България г-жа Маргарита Попова, а  чрез  поканата  на кметът на общината г-жа Мехмед, се превърна в един прекрасен пролетен празник  на дружбата и толерантността между децата от Крумовград.

 Към хората от третата възраст  е насочена кампанията „Великден за всеки“ - „Дари празник на баба и дядо“, която се провежда под патронажа на омбудсмана на Р.България г-жа Мая Манолова.

В тази национална инициатива, на 22 април се включи и община Крумовград, като от дарения бе събрана и внесена по сметката на  кампанията сумата от 400 лева.

В навечерието на  Цветница,  празнуващите имен ден самодейци от танцов клуб „Китка“-Крумовград , с подкрепата на кметът на общината организираха  голям концерт  и дълго мегданско хоро със самодейни колективи от града и страната.

Пролетните празнични прояви продължават, а желанието на организаторите е чрез тях даси спомняме ценностите, да се връщаме  към вярата си и да  бъдем  по- добри  един към друг.

 

kato-zvezdite-023

kato-zvezdite-086

Цветница 1

Цветница 3

Цветница 4

 

Тагове: Новини

  • Публикувана на 25 Април 2016
  • Посещения: 1966

Намерете ни във Facebook

 

За връзка с община Крумовград

Logo Footer

гр. Крумовград п.к. 6900,
пл. България №5
ЕИК: 000235913
За връзка с община Крумовград

minkrum@krumovgrad.bg

тел: 03641 / 20 10, 20 11, Вътрешен 163
факс: 03641 / 70 24
Работно време: 8.00 - 17.00
Дежурни по ОСС в Община Крумовград: 03641 / 20-00,
мобилен: 0886073399

 

Къде се намираме:

kg map